Vi kan ikke holde til mere lukning

De små butikker kan snart ikke holde til en længere nedlukningsperiode, de er ved at få krampe. Der er meget på spil for vores små handlende, der er sat ind i en "kampzone", hvor de skal kæmpe med økonomisk pres og en konkurrenceforvridende vanvittig politisk beslutning om, at nogen må have åbent, og andre skal lukke helt ned, mens nethandelen blomstrer, og kæmpekoncerner bliver endnu større. En verden, hvor folk står i kø ved kioskerne for at afhente deres kasser og pakker, så det vil noget.

De tillukkede butikker har allernådigst fået lov til at sætte et nyt Coronaskilt op på deres dør, hvor der står Click & Collect, så folk kan bestille varen hjemmefra og komme ned til butikken, hvor indehaveren står klar med posen i døråbningen. Det kan vi se rundt omkring i Gentofte. Det er jo ikke ligefrem kundevenligt, det er afstumpet. Kunderne må ikke træde over dørtrinet, og de må slet ikke betale for varen i butikken, så de kunder, der ikke vil købe på nettet, skal betale med Mobilepay og på hjemmesiden. De butikker og supermarkeder, der gerne må holde åbent, må til gengæld gerne tage imod kontanter og dankort, der er frit valg på alle hylder.

Man skal lede længe efter konkurrenceforvridende dybt uforståelige politiske beslutninger, hvor resultatet kan ende med, at alle de lokale butikker, hvor vi elsker at handle og kender mange af indehaverne, må dreje nøglerne om. Der er ævlet og kævlet fra politisk hold om, at vi skal beholde små lokale virksomheder, men det her kommer til at lægge hele brancher totalt ned i dybet. Det er blevet en dårlig vane for denne regering.

Det er altså ikke de store supermarkedskæder og globale koncerner, der holder alt liv i de lokale gågader i gang, det er de mange små erhvervsdrivende. Vi må håbe, at efter denne unfair behandling og nedlukning fra Folketinget, at der er nogen af dem tilbage.

Se læserbrevet her