Stop gudedyrkelsen af klimakæmperne

Det er efterhånden blevet sådan, at hvis man ikke lægger sig fladt ned og synes, at alt, hvad den unge 16-årige teenager fra Sverige, Greta Thunberg, siger, så er man imod klimaforbedringer. Det, mener jeg, er forkert.

Greta synes, at alle vi gamlinger over 16 år har ødelagt vores klode, og nu skal ungdommen rydde op efter os. De demonstrerer livligt hver fredag og får sig nogle fridage på den konto. De kunne jo i idealismens ånd i det mindste gøre det om lørdagen, hvor de har fri fra skole.

Der er jo ingen tvivl om, at vi sammen med alle de øvrige lande i verden skal finde nogle løsninger, som hjælper klimaet og gør en forskel på miljøet, men den gudedyrkelse af den unge Thunberg er gået over gevind. Men spis ny brød til Parisaftalen, Greta Thunbergs messe og tidligere meteorolog Jesper Theilgårds dommedagsprofetier. Uanset hvor mange vindmøller, Europa smækker op langs kysterne, og hvor mange røde bøffer, vi stopper med at spise, og hvor mange elbiler, der kommer på vejene, så skal vi stadig kunne mætte vores byer i hele verden. Der er jo mange ting, der skal hænge sammen, både på det økonomiske og det sociale område, og derfor må man stille sig selv det spørgsmål som voksne mennesker, om vi overhovedet kan eksistere uden de energikilder, vi bruger i dag. Og hvad koster det på velfærden, at Danmark skal agere såkaldt rollemodel for alle andre, der blot snakker uden at gøre en dyt?

Jeg tror, at klimadebatten som så meget andet går over om 5-8 år, som de tidligere frygtkampagner om verdens undergang er gjort løbende. Men sikke meget vi kan ødelægge på den tid, og sikke meget vrøvl vi skal høre på.

Se debatindlægget her.