Nødde-afgifter er ren tidsrøveri

Administrativt tunge afgifter rammer de små virksomheder meget hårdt. I de små virksomheder, hvor ejeren selv er på gulvet 24-7, rammer det lige i solar plexus! De har ofte meget lidt tid til overs til at udfylde de skemaer og papirer, der skal til for at beregne afgifter, og der kniber i de små virksomheder, der ikke bare kan ansætte en person mere – det er der nemlig ikke råd til.

Jeg besøgte en af de små afgiftsplagede købmænd forleden for at købe vin. Det har de små købmænd nemlig forstand på. Samtidig spurgte jeg til nødder, da det hører sig til god vin. Men købmanden sagde kort og godt, at han ikke længere forhandler nødder, da det er en stor administrativ byrde. Det kan bedre betale sig at undlade at få det mersalg i kassen, så man kan bruge tiden på kunderne i stedet.

For hasselnødder er afgiften 23,29 kr./kg. For paranødder 19,41 kr. – og mandler, som Sundhedsstyrelsen anbefaler danskerne at spise, har en afgift på 14,65 kr./kg. Der er 8 forskellige satser på denne væksthæmmende afgift. Og tænk, hvis købmanden ønsker at sælge et glas med forskellige nødder i – det er tidsrøveri af allerværste skuffe. Og det er ærgerligt for den lille købmand at skulle skrotte et ekstrasalg i den hårde konkurrence.

Hvis viljen er der til at lette byrderne for de små virksomheder, så er nøddeafgiften en rigtig stor væksthæmmer, der bør fjernes – jo før, jo bedre.

Se læserbrevet her.