Nej tak til revisionstvang

Så starter debatten igen om, at de små virksomheder laver fejl og snyder statskassen for skatter og afgifter, fordi de ikke er tvunget til at have en revisor – den såkaldte ’revisionspligt’.

Det er en fordækt kampagne orkestreret af revisorbranchen, der med en ny Socialdemokratisk regering håber på at indføre tvang til, at en revisor skal se regnskabet igennem, uanset hvor lille virksomheden er. De store organisationer Dansk Erhverv og Dansk Industri synger med i koret, for de dyrker deres store medlemsvirksomheder, som gerne gør det svært for de mindre konkurrenter.

Før politikerne helt giver sig hen til revisorernes opråb, var det måske en god ide at undersøge til bunds, hvor stor en del af fejlene, der skyldes indviklede og snørklede skatte- og afgiftsregler.

Alle skal betale hver sit, men systemet skal ikke gøre det så indviklet og bøvlet, at et lille firma absolut skal bruge en revisor - det skal da kunne klares nemt og enkelt med de nye digitale muligheder.

Det er på tide at få hele skattesystemet saneret, så vi ender med et system, som ganske almindelige danskere og små virksomheder selv kan klare – det må da for pokker være på tide at nej tak til revisortvang.

Se læserbrevet her.