Nedlukning smadrer de små butikker

Jeg ved godt, at ingen kan spå om fremtiden, men man bliver jo nødt til at stille spørgsmålet om, hvordan det skal gå for alle de små butikker i byerne rundt om i Danmark. De har nu igennem et helt år måttet lukke ned og åbne op igen og lukke ned igen. De har måttet se, at deres kunder måtte ty til at købe deres varer på nettet, ovenikøbet på regeringens anbefaling. Det må da siges at være årets reklame for nethandel og den mest konkurrenceforvridende udtalelse i mands minde. Det var en helt skæv anbefaling sagt af bureaukrater, der aldrig har været i nærheden af at være selvstændige.

Vi har i Danmark igennem mange år talt om, hvad vi kunne gøre for at modvirke den store butiksdød. Vi har set igennem mange år, hvordan alle de små lokale strøg blev fuldstændig udraderet, og at nærmiljøerne kom til at ligne bomberamte Mellemøsten, mens mange ganske almindelige mennesker mistede deres arbejde, og butiksejerne hele deres livsværk. Det ser nu ud til, at det er ved at lykkes over alt forventning. Jeg stiller derfor spørgsmålene på vegne af de klemte og de glemte: Hvorfor må en lille tøjbutik med 1 ansat ikke åbne, når den har skilt på døren om kun 1 kunde ad gangen, mundbind, sprit hænder og afstand, når slagteren ved siden af må åbne med 3 ansatte, må åbne med 3 kunder ad gangen og kø udenfor, og skråt overfor er et stort åbent supermarked, hvor man også kan købe tøj og med rigtig mange ansatte, og hvor der myldrer kunder ind? Det er over min fatteevne.

Det her scenarie har varet snart et år, og den danske befolkning har suppleret med utallige såkaldte hjælpepakker, som skal betales af den danske befolkning, og den regning bliver dyr. Der kan blive lavet nok så mange hjælpepakker, men lukkede forretninger kan ikke tjene penge. Det er derfor de fleste små forretninger kun har lukket om søndagen. Der mangler sund fornuft.

Se debatindlægget her.