Klimasnakken går i Davos

Så er der årsmøde i World Economic Forum i Davos, og starten går mandag. 3.000 deltagere, eksperter og organisationer og vigtige folk med tid skal diskutere og "snakke" klima og prøve at finde frem til, hvordan man kan redde den skrantende klode fra døden, og hvordan der ikke må komme en regning til Børnenes Ministers børneværelser – det handler om næste generation og næstekærlighed.

Og her i Davos vil deltagerne blive præsenteret for en ny platform, UpLink, som JP skriver onsdag, hvor alle klimatosserne så kan gå ind og skrive, hvis de har fået en åbenbaring, for man håber vel, at selv en blind klimahøne kan finde et økologisk guldkorn. Og deltagerne skal ikke bare snakke og snakke, for der skal plantes 1.000.000.000.000 træer rundt omkring på kloden, for det vil hjælpe på biodiversiteten, påstår de. Ikke mere ævle-bævle, de skal i gang.

Donald Trump har selv sagt, at han kommer til Davos denne gang, og han får følge af en gruppe, der vil sætte handel på dagsordenen. Det er vist meget fornuftigt for at kunne betale klimaregningerne, som ingen aner størrelsen af, og hvem blinker først. Angela Merkel kommer også, så er de da to kanoner ombord på klima-jetjageren fra G7- og G20-landene, for de andre kommer ikke. Boris Johnson kommer ikke, han gider ikke champagne og rigmandsvrøvl, han vil meget hellere se at få Storbritannien ud af EU i raketfart, så han har ikke tid til mere snak.

Men til trøst for alle de bekymrede så kommer den meget bekymrede Greta heldigvis til Davos, og der kommer også en flok forskræmte teenagere med deres input til klimaet, så det kan da ikke gå helt galt, vi er i de bedste hænder. De pjækker bare fra skole i en god sags tjeneste. De har måske sammen med Greta opskriften på, hvordan vi kan stoppe det næste vulkanudbrud, og hvordan vi kan stoppe isens "melting at the poles", og når de så finder frem til, hvordan vi kan få vand til at løbe opad, så er de lige til Nobels Fredspris. Men hvis de beder os om, at vi skal stoppe med at trække vejret, så beder vi guderne om hjælp. Sund fornuft har dårlige tider, og selv håbet har klimakæmperne taget patent på. Imens står erhvervslivet, de handlende og butikkerne med klimaregningen og mærker kærligheden.

Se debatindlægget bragt på Jyllands-Postens hjemmeside den 17. januar 2020.

Se debatindlægget bragt i Jyllands-Posten den 19. januar 2020.