Hvem skal betale for den store velfærdsfest?

Det store velfærdsorgie er i gang

Hvor er de store og de små virksomheder puttet hen i valgkampen? Der er i hvert fald ikke nogen politikere hjemme. Hvem skal betale alt den velfærd, som politikerne er igang med at love? Som noget af det første, der burde gøres, er at ændre hele skattesystemet og forenkle regler, så ganske almindelige danskere og store som små virksomheder fremover kan være fri for alle de misforståelser, der ustandselig opstår i skatteregnskaberne. Realiteten er, at selv de dygtigste embedsmænd og professorer ikke forstår skattesystemet, og slet ikke virksomhederne, fordi vi i effektiviseringens og millimeterretfærdighedens navn har overladt det til computersystemer. Selv skattegæld må eftergives, når computeren giver op. Og vi ved alle, at computere i andre lande kan snyde vores systemer. Det er på tide, vi tager magten tilbage og bringer systemet i menneskehøjde. I dag giver mange op, fordi der er så meget arbejde, bøvl, omkostninger og beskyldninger om snyd. Der er gået over gevind.

Væksten i verdenshandlen er for nedadgående, og nogle af Danmarks vigtigste handelsespartnere nedjusterer på væksttallene. Almindelige danske virksomheder også i Gentofte står overfor en stigende konkurrence, og især de små er truet af udenlandske giganter, som kan sælge varerne meget billigere, da de har en helt anden skatte- og afgiftspolitik. Imens stiger udgifterne og huslejerne. De store eksportvirksomheder har også deres bøvl, da de helt store økonomier ude i verden laver supertilbud for deres egne virksomheder med statslån og finansiel støtte. 

Danske virksomheder har skabt tusindevis af arbejdspladser de seneste år. Det kan kun fortsætte, hvis virksomhederne får de rigtige vilkår. Politikerne går kun op i at øge velfærd, men det bliver der ikke råd til uden ordentlige vilkår for erhvervslivet, som er ved at lukke og slukke.

Se læserbrevet her.