Godt nytår, butikker - så længe det varer

Forandringens vinde blæser, og mange små selvstændige bliver desværre blæst omkuld. De fleste virksomheder har kredit i banken og til tider fleksible leverandører. Og de små virksomheder presses længere og længere ned i pris. Udsalg efter udsalg. 50 procent og endda 70 procent. Tilbudsræs foregår ikke kun i januar og august, nej, det er året rundt. For når det sprækker i lakken, så ånder både banken og leverandørerne dem i nakken, og de skal stå i orkanstyrke.

Nogle kan klare det. Vidste I, at den meget flotte tøj- og skobutik "Shopin" på Jægersborg Allé 17 var indstillet af Børsen som Gazellevirksomhed, de fortjener hjerteligt tillykke, det er enormt flot gået og god vind fremover.

Men hvad kan vi gøre for at få flere Gazellevirksomheder? Vi kan handle hos de lokale butikker, og har man fundet den vare, man ønsker sig, og man har tjekket, at den er billigere på nettet, så tal med din lokale butik om nøjagtig den samme vare, for så er jeg næsten sikker på, at du kan få den til samme pris, de er jo købmænd.

Og huslejerne stiger og stiger, og mange butikker har svært ved at kunne betale disse stigninger, og vil butikkerne klage over stigningerne, skal de hyre en advokat, og det koster en bondegård, og det har de ikke råd til. Lejerne har huslejenævnet og kan klage gratis. Hvad med at give de små forretninger samme mulighed for at klage over lejestigninger? Butikkernes huslejenævn! Butikkerne får ingen hjælp fra dem, der sidder på magten, som kunne ændre mange af problemerne, hvis de ville, men de lukker ørene, og har bind for øjnene, imens de små butikker drejer nøglen om.

Se læserbrevet her.