Giv selvstændige ordentlige forhold, ikke tidlig pension

Man har netop indgået en aftale om Arnes pension, og her har man også givet selvstændige mulighed for Arne-pension. Stop jer selv. Lyt ikke til lobbyisterne, der bilder jer ind, at I gør noget for de selvstændige her.

Der er forskel på at være selvstændig og at være lønmodtager. Når man tager springet ud på det dybe vand og bliver selvstændig, er det fordi, man slet ikke kan lade være. Man vil gerne have foden ind i egen virksomhed og selv bestemme, hvor skabet skal stå, og man er helt ved sine fulde fem, må man regne med, når man smider livlinen og siger farvel til fast løn, løn under sygdom, løn under ferie, barns første sygedag betalt, et års barsel betalt, og alt det andet, der automatisk følger med som lønmodtager, sikkerhed og tryghed. Der er en forskel, og det skal der også fortsat være.

Der er ingen, der fravælger at blive selvstændig, fordi de ikke kan opnå tidlig pension som "Arne". De tænker overhovedet ikke på pension, de tænker på at lave en god sund forretning og tjene deres egne penge og opsparing.

Det lyder jo besnærende, at der nu også bliver tidlig pension for de selvstændige virksomhedsejere, men det er en pseudohjælp. Kampen måtte meget hellere kæmpes, der hvor den virkelig gjorde en forskel med totalt indviklede skatteregler, alt for høje afgifter, totalt vanvittige generationsskifteregler, uretfærdig arveafgift, dummebøder, uhyrlige gebyrer, afgifter på alt hvad, der kan krybe og gå, og forkvaklede bureaukratiske regler.

Mens en regel, der omgående burde genindføres, er epidemiloven og paragraf 27, hvor der står klart og tydeligt, at ingen regering nogensinde kan lukke en virksomhed totalt ned uden at kompensere dem. Mens folketingsmedlemmerne griner ad Mette Frederiksens latterlige vittigheder skrevet til hende af spindoktorerne til at fyre af fra Folketingets talerstol, har de sørgeligt glemt dette svigt af de selvstændige.

Hvis politikerne bliver ved med dette corora-lukke-åbne-show, behøver hverken politikere eller lobbyister at bekymre sig om selvstændige virksomheders "Arne-pension". Det sker helt automatisk, for de kommer helt af sig selv til at gå på tidlig pension og mange uden en klink på lommen, så velkommen til virkelighedens verden. Selvstændighedskulturen længe leve, friheden til at drive egen virksomhed, og lad den lille forskel stadig have en plads.

Se debatindlægget her.