Gentofte har mistet endnu et bysbarn

Alle kender Fætter BR, der blev startet i Roskilde i 1950. Et helt fantastisk koncept skabt af Edith og Børge Rasmussen. Det blev så til en kæde, hvor man kunne finde en Fætter BR i næsten alle byer. Hos os var det på Strandvejen og på Jægersborg Allé. Jeg har handlet i de fantastiske legetøjsbutikker i rigtig mange år, til stor glæde for mine børn og børnebørn. Jeg elskede at gå ind i butikken og finde noget legetøj til ungerne eller sammen med mit barnebarn købe "fodboldkort". Har tiden virkelig ændret sig så meget, at ikke en gang en fantastisk legetøjskæde kan klare sig? Vi skal være verdens mest digitale nation, og alle skal gå med papkaffekrus i hånden, mens børnene får computere, mobiltelefoner og Facebookprofil, før de kan tælle til ti. Lukket-skiltet hos Fætter BR er sat i vinduet. Også på hjørnet af Rådhusvej, hvor gummistøvlernes Ilse Jacobsen havde sin butik, står der ”tak for denne gang”. Er det udvikling eller afvikling, der er i gang? Det går hurtigt i disse år, for alle bliver presset af Black Friday, Mid Seasons Sale, Zalando, Amazon, og kineserne fyrer den af.

Det kan godt være, at Fætter BR ikke fulgte med den fagre digitale amerikaniserede verden for fulde gardiner, men vi havde en dansk legetøjskæde med Fætter BR printet i gulvtæpperne og ansatte, der havde været på legetøjskurser, så de kunne hjælpe kunderne på bedst mulig måde til stor glæde for en måske uddød race – legetøjsbørn med fantasi.

Der kommer måske en ny kæde, og de ønskes selvfølgelig held og lykke, men Fætter BR er et stykke dansk historie, som for evigt er forbi. Tak for alle oplevelserne, som vi og vores legende børn fik, når vi gik i Fætter BR, og gudskelov, at minderne kan de ikke tage.

Se hele indlægget her.