Gå ikke i løvens hule

Der blev blæst omkring Ilse Jacobsens person og det utrolig platte program på DR1 "Løvens Hule", hvor iværksættere i Danmark skal vogte sig for at deltage.

Vi har så meget brug for de mennesker, der tør tage chancen og hele paletten af risici og skabe deres egne forretninger. Vi bor i et lønmodtagerland, og her er titlen som selvstændig i skarp konkurrence med lønmodtagerkulturen.

Uanset hvor meget der blev forsøgt at få damen med gummistøvlerne ned med nakken, så er og bliver Ilse Jacobsen en succes. Alle kender hendes brand, og hun viser sine varer – også lokalt på Rådhusvej her i Gentofte. Hun fik en idé og tog springet og nu med andre investorer. Det gør mange virksomheder i Danmark, især når de skal vokse, som vi jo ønsker, de gør.

Desværre spadserede Ilse Jacobsen så lige ind i gabet i DR1, et amerikaniseret Hollywood-program, der er optaget af kendispjat, og serien er en karikatur, for det er ikke virksomhedernes virkelighed, det drejer sig om.

Kritikken i medierne var benhård, hun var på kant med personalerettigheder og havde derfor nogle sager kørende med fagforeningen. Det er der mange, der har, når de mener, de har retten på deres side, det er ikke noget særsyn. Jeg ved ikke, hvordan Ilse Jacobsens sager konkret har været, for jeg har ikke arbejdet for hende, men den storm, der ramte hende i medierne, bør afholde virksomhedsejere fra at deltage i populistiske Hollywoodprogrammer. Man skal ikke tro, man er noget, så stik ikke snuden frem, og deltag ikke i Løvens Hule.

Jeg beundrer stadig Ilse Jacobsen og ønsker, at hendes forretninger må gå godt, men mange af medierne har jeg mistet respekten for. En fjer kan hurtigt blive til fem høns.

Se indlægget her.