Gå aldrig ind i "Løvens Hule"

Gå aldrig i løvens hule

Den ensidige kritik af Ilse Jacobsen og det platte program på DR1 ”Løvens Hule” er til skade for iværksætteriet i Danmark. Vi elsker at sætte iværksættere op på en piedestal, men vi elsker også duften af blod, hvis vi kan jage en af erhvervslivets darlings. Vi har brug for dem, der tager chancen og den risiko, det er at skabe sin egen virksomhed. Nu er der kommet ro om Ilse Jacobsen, det regner ikke så meget mere.

Jacobsen er en succes, hendes gummistøvler kan man købe i mange lande, alle kender hendes brand, og hun har flotte forretninger. Hun fik en ide, gik selv, senere kom investorer, sådan er det for mange virksomheder. Men så gik hun desværre ind i ”Løvens Hule” på DR1, et program lige til Hollywood. ”Løvens Hule” er en karikatur af virkeligheden og mere optaget af kendispjat end af virksomheder. Når man bliver en stjerne, bliver man udsat, og når tidligere ansatte kommer med negative og endda anonyme anklager, så får man en på frakken, for ansatte med fast løn, feriepenge og ingen risiko, dem lytter man til. Der er nok noget om snakken, og damen skal ned med nakken. Hvis det viser sig, at man har været på slingrekurs med fagbevægelsen, så er man dødsmærket. Der er rigtig mange virksomheder, der ikke er enige i deres ansattes krav, og så kommer der en sag med fagforeningen. Det er ikke et særsyn, men en del af et retssystem, men medierne kan sagtens blæse det op.

Det er jo ikke sådan, at personaleregler er klokkeklare, og ansatte har heller ikke altid ret i deres krav. Jeg skal ikke sige, hvordan Jacobsens konkrete sag har været, for jeg har ikke arbejdet for hende, men den storm, der ramte hende i medierne, var helt ude af proportioner og bør holde mange virksomhedsejere væk fra at deltage i populære Hollywoodprogrammer. Som ansat har man retten til at sige sit job op og finde et nyt, og mens man er ansat, har man retten til at sige fra, hvis man føler sig uretfærdigt behandlet. Men at gå til medierne er plat, og medierne burde ikke hoppe på limpinden. Denne sag bekræfter, at man ikke skal tro, man er noget, og man skal lade være med at stikke snuden frem, og man skal slet ikke deltage i ”Løvens Hule”. Jeg beundrer fortsat Ilse Jacobsen og håber, at det går hendes forretning godt, men mange medier har jeg mistet respekten for.

Se indlægget her.

https://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE11021504/gaa-aldrig-ind-i-loevens-hule/