De sover på rådhuset

I Villabyerne den 12. november skrev Carsten Petersen, at han lige som jeg er bekymret over, at der står så mange gabende tomme butikker på Ordrupvej. Carsten Petersen har også bemærket, at huslejerne er tårnhøje, og jeg giver ham helt ret. Og det er jo ikke kun de små, der har problemer. Vi så jo lige en kanon eller to lukke som BR-legetøj og Fona-butikkerne, som jo ikke bare var lokale butikker, de var begge kæmper og landsdækkende. Huslejerne er blevet alt for høje, og det er ærgerligt, at der politisk ikke sker noget som helst.

Når mange butikker står tomme i byen, drager borgerne ud af vores by for at handle andre steder, hvor der er mange butikker, liv og iværksætterkultur, og pengene fosser ud af vores egne små handlendes kasser. Og når vi vil isolere os fra turister og andre, der vil handle, så lukker vi vores egen by.

Man kan jo vælge den der dovne, slatne indstilling, at det er en del af udviklingen, og at der ikke er noget at gøre ved det, og så er vi sikre på, at de små butikker vil være en uddød race.

Gentofte Kommune burde gå foran i kravet om, at der nedsættes en butikskommission, hvor de små butikkers vilkår kulegraves. Vores nye erhvervsminister, Simon Kollerup, kulegraver i øjeblikket de høje huslejer i København for de beskyttede lejere, men han skal også kulegrave de små butikkers huslejer, for det er måske på en socialdemokratisk vagt, der skal ske noget. Vi presser på. Og sov endelig videre på rådhuset.

Se læserbrevet her.