Afgifter, der burde afgå ved døden

Afgifter der burde afgå ved døden

Af Colette Brix, formand for DESA – Dansk Erhvervssammenslutning

Tænk, at 200 danske virksomheder må punge ud med 8 millioner kroner i noget så vanvittigt som te-afgift. Og tænk, hvad det koster at kradse de kroner ind i administration. Vi får også lov til at betale råstofafgifter her til lands. Der er 8 forskellige satser for afgifter på mandler, nødder og kerner, til trods for at Sundhedsstyrelsen prædiker for, at vi danskere skal spise usaltede nødder dagligt.
Det er ofte virksomhederne, der ender med regningen for al velfærden, og derfor er det vigtigt, at store som små virksomheder får de allerbedste rammevilkår.
I Gentofte har vi heldigvis også stadigvæk virksomheder, og for at fremstå som en erhvervsvenlig kommune ville det være en rigtig god ide at få dækningsafgiften væk over tid. Det ville sende et godt signal til alle vores virksomheder - også dem der fremover gerne vil drive forretning i Gentofte. Der er trængsel i København, og vi kan sagtens huse mange af dem, der tænker på nye græsgange, hvor man endda kan få klemt et par biler ind. Det kunne nok lette lidt af trykket, både hos cheferne og de tidsplagede medarbejdere, og så er her jo smukt i Gentofte. Og tænk, hvis vi kunne blive den mest erhvervsvenlige kommune - det ville da ikke være så ringe endda.

I Dansk Erhvervssammenslutning går vi til kamp mod meningsløse afgifter, og begynder med dækningsafgiften, nøddeafgifter og afgifter på te. Og det er bare begyndelsen på listen.

Se læserbrevet her.