Inger Støjberg modtog prisen som Årets politiker 2016 den 25. november på Børsen

Ved et festligt arrangement på Børsen den 25. november 2016 blev prisen som Årets politiker overrakt til Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg.

Prisen blev overrakt af DESAs formand Colette Brix, som begrundede valget af Inger Støjberg:

”Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg indstilles til prisen som årets politiker, fordi hun som den første minister på området reelt har taget fat om at løse integrationens kerneproblemer, så erhvervslivet kan spille en rolle i forhold til at få nytilkomne danskere ud på arbejdsmarkedet.

Inger Støjberg har taget et reelt opgør med den misforståede offentlige forsørgelse af indvandrere, hvor en positiv indstilling om at arbejde og tage vare på sig selv i mange tilfælde er erstattet af et liv på offentlig forsørgelse. Med de tiltag, hun har iværksat, ser Dansk Erhvervssammenslutning en reel mulighed

for, at vi i fremtiden kan integrere langt flere indvandrere end vi har gjort hidtil."

Igennem årene er prisen givet til så forskellige politikere som: Poul Schlüter, Bertel Haarder, Erhard Jakobsen, Peter Brixtofte to gange, Jens Kramer Mikkelsen, Anders Fogh Rasmussen, Bendt Bendtsen, Anders Samuelsen og Lars Løkke Rasmussen.