Udsalg igen-igen

Udsalg – igen-igen

Butikkerne kører efterhånden med udsalg året rundt, og oveni er der det ene tilbud efter det andet. Førhen var der udsalg i januar og august, og så var restvarerne på tilbud engang imellem. Det er jo godt med nedsatte varer for forbrugerne, men de små butikker får aldrig den avance hjem, som er nødvendig for at kunne betale hver sit.

Allerede nu kan man se en tendens på vores egne strøg. Når der desværre er en butik, der lukker, så vupti åbner en café, og snart er både Jægersborg Alle, Ordrupvej og Strandvejen caféernes paradis – og selv caféerne er blevet købt op af kæder. At ændre dette udsalgshandleri kan ikke lade sig gøre ad lovens vej – og vi har heller ikke brug for flere love, for vi har så mange i forvejen, at vi er ved at blive kvalt langsomt.

Jeg vil gerne understrege, at de mindre forretninger ikke har noget imod konkurrence, men den skal være fair. De store koncerner kan ansætte folk til alle reglerne, mens de små får lov at døje med hver ny regel fra Erhvervsministeriet, Miljøministeriet, Skatteministeriet og alle styrelsers, EU’s og kommunernes idéer.

Hvordan kan vi så for en gangs skyld give de små butikker lidt opbakning? Et oplagt forslag er at give de små butikker et momsfrit år, hvor de kan bruge pengene til at komme på internettet eller til at fylde op i lageret. Der skal penge på bordet, hvis det skal betyde noget hos de små handlende.

Man kunne også indføre et dobbeltfradrag, hvis de ansatte nogle af dem uden arbejde. Man kan gøre så meget for de små virksomheder, hvis man har viljen. Men det er, som om man har lukket øjnene for urimelighederne, og så er der jo udsalg i mega-indkøbscenteret, så alt er i orden, ik'?

Se læserbrevet her.